slide9991

ΠΩΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ
Χρησιμοποιούνται για τον πωματισμό φιαλών κρασιού και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 

1. ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ

 Highslide JS

Χαρακτηρίζονται από τις διαστάσεις του ύψους και της διαμέτρου τους σε mm.

Οι πιο συνήθεις διαστάσεις είναι 38×24, 45×24 & 49×24mm.
Οι ποιότητες ξεκινούν από την αρίστη που είναι η FLOWER και στην συνέχεια ακολουθούν η EXTRA, η SUPER, η 1η ή 2η , 3η κλπ.
Τα πώματα φελλού μπορούν να είναι μαρκαρισμένα και απαραίτητα επεξεργασμένα και αποστειρωμένα για να χρησιμοποιηθούν.
Η επεξεργασία συνίσταται από μια σειρά διεργασιών όπως πλύσιμο με διάφορες μεθόδους προκειμένου να εξαλειφθεί το TCA και στην συνέχεια επιφανειακή επεξεργασία με σιλικονούχα υλικά ώστε να μειωθεί η τριβή κατά τον πωματισμό και τον εκπωματισμό.
Τα φυσικά πώματα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιούνται για την παλαίωση κρασιών στις φιάλες.
 

 

Πώματα φυσικού φελλού Acquamark®

Highslide JS


 
Τα πώματα αυτά περνάνε, αρχικά, από την επεξεργασία Convex (πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία μέσα σε ειδικούς κλιβάνους) ώστε να απολυμανθούν πλήρως. Εν συνεχεία, η επιφάνεια τους υφίσταται την επεξεργασία υδατικού διαλύματος Acquamark® με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μια άψογη εμφάνιση και απόλυτη προστασία από τυχόν πτώση σωματιδίων μέσα στο περιεχόμενο της φιάλης. Η επεξεργασία των πωμάτων Acquamark® είναι οικολογική και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η εξάλειψη του TCA είναι σχεδόν 100%. Πρόκειται για ένα απόλυτα οικολογικό και φυσικό προϊόν σε πολύ ελκυστική τιμή.
Οι διαστάσεις είναι 38×24, 45×24 & 49×24mm.
Οι ποιότητες ξεκινούν από την αρίστη που είναι PREMIUM και στην συνέχεια ακολουθούν η VINTAGE, η CLASSIC και η STANDARD.
.

 

2. ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΩΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ

 Highslide JS    Highslide JS

Κατασκευάζονται από ρινίσματα φελλού. Ανάλογα με το μέγεθος των ρινισμάτων και τον τρόπο παραγωγής τους, έχουμε τις εξής κατηγορίες:

Agglo: Το πώμα τύπου Agglo αποτελείται από ρινίσματα φελλού διαστάσεων 3-7mm. Aπευθύνεται στην κατηγορία των κρασιών με διάρκεια παραμονής στην φιάλη περίπου 7-8 μήνες.
Advantec®: Το πώμα Advantec® απευθύνεται στην κατηγορία των κρασιών με διάρκεια παραμονής στην φιάλη περίπου 18 μήνες. Οι κόκκοι του φελλού έχουν περάσει από την διαδικασία ROSA ( διαδικασία καθαρισμού των κόκκων με ατμό για εξάλειψη του TCA).
Neutrocork®: Το πώμα Neutrocork® αποτελείται από πολύ μικρά τρίματα (micro granulates). Οι κόκκοι του φελλού έχουν περάσει από την διαδικασία ROSA (διαδικασία καθαρισμού των κόκκων με ατμό για εξάλειψη του TCA). Απευθύνεται στην κατηγορία των κρασιών με διάρκεια παραμονής στη φιάλη 2 έτη.
Twin Top®: Πώματα τεχνικού φελλού αποτελούμενα από ρινίσματα φελλού και κάλυψη των δύο άκρων από ροδέλες φυσικού φελλού. Οι ροδέλες έχουν υποστεί την επεξεργασία ΙΝΟs II και τα ρινίσματα φελλού την επεξεργασία ROSA για την εξάλειψη του TCA. Οι φελλοί Twin Top® συνιστώνται για κρασιά κατανάλωσης μέχρι 3 – 3,5 χρόνων.
 

Highslide JS


Στους τεχνικούς φελλούς υπάγονται και τα πώματα φελλού Σαμπάνιας ή Αφρωδών κρασιών.
Οι φελλοί αυτοί κατασκευάζονται από Agglo και δύο ροδέλες φυσικού φελλού στην μια πλευρά που έρχεται σε επαφή με την σαμπάνια.
Τα πώματα μπορούν να είναι μαρκαρισμένα στους καθρέπτες και φέρουν επιφανειακή επεξεργασία πριν χρησιμοποιηθούν. Επίσης για τα αφρώδη κρασιά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φελλά Agglo χωρίς ροδέλες φυσικού φελλού.